De rondvaartboot

De rondvaartboot

De rondvaartboot

Rondvaartboot De Vlinderbalg is in 1928 oorspronkelijk te Leiden gebouwd als vrachtschip van het type luxe motor en droeg de naam Sassenheim 5
Het originele schip is geklonken en was uitgerust met een Kromhout gloeikopmotor en vervoerde allerhande vracht door heel Nederland.
In 1971 is het schip verbouwd tot de huidige vorm namelijk dat van passagiersschip en werd Altena 5 hernoemd.
Van 1988 tot 2008 voer het schip in het land van Maas en Waal onder de naam Hertog Jan en sinds april 2008 is het overgenomen door Rondvaartbedrijf Lauwersmeer en Vlinderbalg genoemd.
Het vaargebied is zo verlegd naar het mooie Lauwersmeergebied.

Faciliteiten van de rondvaartboot:
U komt aan boord op het bovendek hier bevindt zich het ruime halfoverdekte buitendek met ongeveer 40 zitplaatsen. Verder vindt u hier tevens de toiletten; een urinoir en een zeer ruim (rolstoel)toilet. U komt vanaf het bovendek in de bovensalon hier is zitplaats voor 25 personen. Deze salon is opgesteld met losse tafels en stoelen. Waardoor er gemakkelijk plaats kan worden gemaakt voor eventuele rolstoelers.
Via een trap komt u in de benedensalon hier bevindt zich de buffetruimte en zitplaats voor 50 personen. Ook is hier de bar. Tijdens alle rondvaarten is er bediening aan tafel en op het dek; u hoeft uw stoel niet meer uit!