Over ons

Welkom aan boord!

Wilt u gastvrijheid ervaren op het prachtige Lauwersmeer, kom dan aan boord van de Vlinderbalg. Jelle Romkes en Els Abbas heten u van harte welkom. 

Jelle, geboren en getogen in Urk, is schipper in hart en nieren. Els heeft jarenlange ervaring in de scheepvaart en de horeca en samen besloten ze in 2008 te gaan varen op een schip dat geschikt was gemaakt als passagiersschip. Dit schip werd omgedoopt tot ' Vlinderbalg'  en dit was het begin van Rondvaartbedrijf Lauwersmeer.

De Vlinderbalg vaart van de lente tot in de herfst door het prachtige Lauwersmeergebied. Jelle treedt op als gids en schipper tijdens de rondvaart en Els verzorgt de gasten zodat het u aan niets ontbreekt. Zij zien u graag aan boord! 
Welkom aan boord!

De rondvaartboot

Rondvaartboot De Vlinderbalg is in 1928 oorspronkelijk te Leiden gebouwd als vrachtschip van het type luxe motor en droeg de naam Sassenheim 5

Het originele schip is geklonken en was uitgerust met een Kromhout gloeikopmotor en vervoerde allerhande vracht door heel Nederland. In 1971 is het schip verbouwd tot de huidige vorm namelijk dat van passagiersschip en werd Altena 5 hernoemd. Van 1988 tot 2008 voer het schip in het land van Maas en Waal onder de naam Hertog Jan en sinds april 2008 is het overgenomen door Rondvaartbedrijf Lauwersmeer en Vlinderbalg genoemd. Sindsdien vaart het schip in het mooie Lauwersmeergebied.
Welkom aan boord!
Onze medewerkers

Maak kennis met onze medewerkers

Jan Boersma

Jan Boersma

Tineke Pauzenga

Tineke Pauzenga

Hilde Pauzenga

Hilde Pauzenga

Binet Falkena

Binet Falkena

Kyan van der Kooi

Kyan van der Kooi