Zeearend Lauwersmeer

Op zoek naar de zeearend in het Lauwersmeer met medewerking van Staatsbosbeheer

Sinds enkele jaren worden er regelmatig zeearenden gespot in het Lauwersmeergebied.  Het blijft voor de bezoekers van het natuurgebied Lauwersmeer volop genieten bij het zien van de grootste roofvogel van Nederland. Moeder arend is weer aan het broeden en over en aantal weken valt er weer een jong te verwachten.

De zeearend is gevoelig voor verstoring

Zeearenden zijn gevoelig voor verstoringen. Daarom doet Staatsbosbeheer er alles aan om het vogelpaar de nodige rust te gunnen. Een groot deel van het natuurgebied is tijdens de broedperiode afgesloten voor publiek, maar met een rondvaart heeft u goede kans de vogels te zien. Vele vogelaars brachten al een bezoek aan het natuurgebied.

Zeearend Lauwersmeer spotten?

Wilt u ook getuige zijn van deze bijzonder verschijning in het Lauwersmeergebied? Dat kan! Op gezette data varen wij uit met onze rondvaartboot en gaan we samen met Hans Gartner van Staatsbosbeheer op zoek naar de zeearend.  De rondvaart duurt ongeveer 2,5 uur. Vertrek is om 09:30 in Oostmahorn.

Zeearend Lauwersmeer spotten

Opstap: Oostmahorn vertrek om 9:30
Duur: 2,5 uren
Tijdens een rondvaart door het Nationaal Park gaan we samen met een boswachter van Staatsbosbeheer op zoek naar de zeearend.
Zondag 21 mei
kosten € 15,- voor volw. en € 7,50 voor kinderen