Rondvaart Friesland

Op zoek naar een rondvaart in Friesland?

Voor een compleet verzorgde rondvaart in Friesland bent u bij Rondvaartbedrijf  Lauwersmeer in goede handen. Aan boord van ons nostalgische schip ‘Vlinderbalg’ kunt u genieten van een gezellige rondvaart.

Vanaf de Vlinderbalg kunt u hoofdzakelijk het prachtige natuurgebied het Lauwersmeer bewonderen. Maar ook maken we geregeld uitstapjes richting Dokkum of Burdaard.  Het Lauwersmeergebied bestaat deels uit Nationaal Park en deels uit ruim vaarwater. De kapitein van het schip vertelt u tijdens de rondvaart over de rijke historie van het natuurgebied en de flora en fauna die onderweg te bewonderen is. De vaarroute staat van te voren niet volledig vast en kan bij groepen in overleg worden bepaald.

Rondvaart Friesland op Rondvaartboot De Vlinderbalg

Rondvaartboot De Vlinderbalg is in 1928 in Leiden gebouwd en was vroeger dienstdoende als vrachtschip. In 1971 is het schip verbouwd tot een passagierschip en voer met de naam Altena. Rondvaartbedrijf Lauwersmeer heeft het schip in 2008 overgenomen en sindsdien gaat het schip door het leven als ‘ Vlinderbalg’. Aan boord van de rondvaartboot bevindt zich een half overdekt bovendek met zo’n 40 zitplaatsen. De bovensalon biedt plaats voor 25 personen en is voorzien van losse tafels en stoelen. In de buffetruimte is plaats voor 50 personen.

Rondvaart in Friesland vanaf april mogelijk

Ons schip vaart vanaf april t/m oktober alle zondagen uit door Nationaal Park  Lauwersmeer. In de periode mei t/m oktober varen wij ook op de dinsdagen. Bekijk ook onze speciale rondvaart arrangementen:

  • Op zoek naar de zeearend
  • Dagtocht naar Dokkum (aanmelding vereist)
  • Zomerse avondrondvaart

“Vaar met ons mee en beleef op unieke wijze de schoonheid van Natuurgebied Lauwersmeer.”